Юнікід
Ми на зв'язку

Головна мета бізнесу!
Усім відомо, що головна мета будь-якого бізнесу – це гроші?
  • А ще – бізнесменам крім грошей нічого не треба? Від інших людей вони відрізняються своєю егоїстичністю, їх мозок це калькулятор, не здатний на любов і дружбу, а лише на розрахунок максимального відсотка прибутку. Їх ставлення до співробітників на кшталт рабовласницького – нехай працюють більше, а отримують менше. Бізнесмени не люблять людей, головне для них – це дзвін монет.

Вірно?

Та дідька лисого!

  • Вірно те, що хороший керівник не відчуває жалю до співробітників. Жалість – емоція настільки низького рівня, що занурившись у неї, неможливо прийняти яке-небудь розумне рішення. Вірним є те, що гуманний керівник ніколи не зупиниться перед вибором між користю для однієї людини чи користю для цілої групи. Група – більша від однієї особи, тому вона цінніша. Заподіяти біль або незручності одній людині заради блага декількох десятків, сотень або й тисяч – це розумне рішення. Нерозумним воно буде тільки в тому випадку, коли жорстокість невиправдана, або ж результату можна було домогтися з меншими втратами.

Хочете прикладів? Будь-ласка.

  • Співробітник є хорошим продавцем, але "гребе під себе" клієнтів, принижує інших співробітників, насміхається над ними, поширює погані новини.
  • Знайома ситуація?

А ось ще один приклад.

  • Керівник підрозділу пригнічує оточуючих, співробітники від нього виють, показники роботи низькі. Але у нього є товариш – керівник служби постачання у важливого клієнта, і він впливає на всі поставки. Та й усі відкати в цю компанію йдуть через нього.
  • Прибирати його - страшно, залишати - руйнівно.
  • Постають непрості запитання – що буде ефективнішим для компанії: залишити таких людей, тому що вони є продуктивними і, здається, потрібними, чи відмовитись від їх послуг? Що робити?
  • Щоб дати правильні відповіді на поставлені запитання потрібно мати такі сталі, незмінні дані, які легко зрозуміти, які є очевидними, які можна застосувати в будь-якій ситуації, подібно до спільного знаменника.

Де знайти такі дані, та й чи є такі, що їх можна використати в будь-якій ситуації?

Такі стабільні дані є:

  • Бізнесмен така ж людина, як і всі. У нього більше відповідальності, і він сміливіший, ніж інші. Але він так само відчуває і переживає.
  • Щастя важливіше від грошей. Якраз, саме щастя важливо, і не має значення, чи є у вас гроші чи ні, коли ви щасливі. Звісно, це не означає, що для того, щоб бути щасливим, потрібно не мати грошей. Це означає, що гроші самі по собі щастя не приносять. Ті, хто забуває про цю просту істину, жорстоко проколюються.
  • Бізнесмен не повинен бути жебраком. Бізнес без прибутку – це не бізнес. Людина може займатися чим завгодно і бути при цьому щасливою. Але бізнесмен заснував свій бізнес для того, щоб мати високий дохід. І якщо він не досягає цієї мети, якщо він зазнає невдачу за невдачею на шляху до неї – він не буде щасливим. Це єдине, що пов'язує щастя з багатством.
  • Якщо ви хочете бути бізнесменом – ви повинні вибрати той напрямок бізнесу, який лежить в одній площині з вашими найяскравішими здібностями і схильностями. І заробляти там гроші. Для цього ви повинні вміти заробляти гроші в принципі, хоч це просто питання кваліфікації. А також ви повинні знати свою основну мету.
  • Є насправді дуже яскраві приклади того, як люди робили це – і знаходили справжнє щастя. Один з них - Гі Лаліберте. Це людина, яка заробила кілька мільярдів доларів, будучи... цирковим клоуном. Так, звичайно, він також організував власний цирк, і цей цирк став найвідомішим у світі. При цьому він продовжує виступати на його сцені в якості клоуна. Але на те й бізнес, щоб стати багатим. На те й талант, щоб стати щасливим.
  • Кажете – у Вас немає таланту. Це не так. Просто Ви у певний час, можливо уже давно, звернули зі своєї дороги.
  • Ось формула щастя для бізнесмена – стати багатим, діючи в рамках своєї основної мети. Не для будь-якої людини, оскільки не у будь-якої є така мета – стати багатою.
  • Є багато людей, чиї таланти ну ніяк не пов'язані з торгівлею, і тим не менш вони торгують. Є й такі, кого нудить від виробництва, а вони намагаються виробляти. Навіщо? Тому що економіка, сім'я та оточення кричать їм у вуха – якщо ти не будеш мати багато грошей, ти ніхто!
  • І вони роблять помилку, копіюючи першу-ліпшу людину з грошима, і переймаючи його діяльність. Абсолютно забуваючи про власні схильності і таланти.
  • А потім їм набридає.
  • Так, людина може заробити багато грошей. Але, звернувши з власного шляху, вона вже не знайде щастя. Задоволення – так. Але це життя тварини. Насолода тіла.
  • Деякі так давно і так далеко відійшли від своєї мети і від свого шляху, що для них думка про те, що можна заробляти, займаючись улюбленою справою, є дикою, неприйнятною.

Нехай би вони запитали про це в Гі Лаліберте.

Але не кожен клоун стає мільярдером, скажете ви. Але ж не кожен мав мету ним бути. Для когось щастя – бути клоуном. Для когось – клоуном-мільярдером.

Проблема у тому, що переважна більшість людей не здатні чесно глянути на свої цілі і побачити те, що бачать. І признатись собі в цьому.

Ми допоможемо Вам зробити крок у бік власної дороги і отримати впевненість, що вона Ваша.

Поділись в соціальних мережах


Email facebook twitter